Jakot.e.

jakot.e

JAKOT.E 2005

Suho belo vino, 15,4 % alkohola





Tega letnika je bilo grozdje zelo zrelo (trgano v drugi polovici septembra), zaradi česar ima vino odseve zlato rumene barve, je polno, veličastno in harmonično, z zelo lepo aromo in intenzivnostjo (iz minute v minuto se dopolnjuje v šopek travnatega cvetja). Čuti se topel letnik. Pridelan je s krajšo maceracijo brez kontrolirane temperature. Na vonju zaznamo zrelo breskvo in suhe mandlje. Mnogo mineralnosti mu daje opočna laporna zemlja in lega vinograda.

Hrana: Dobro se k njemu priležejo škampi na žaru, sladkovodne in morske ribe ter jagenjček, kozliček



Temperatura serviranja: 17 °C (hranimo ga pri temperaturi 12 °C)



Čas in posoda staranja: 14 mesecev v starih barik sodčkih

  • Domov
  • Natisni
  • Pošlji sporočilo
  • Kolofon
  • Zemljevid strani